Je kan tegenwoordig al vanaf 1 euro per maand een hostingpakket krijgen. Dat klinkt goed!
Maar in het geval van hosting, is goedkoop vaak duurkoop. Je betaald namelijk niet alleen voor de hosting, maar ook voor een goede service en support.
Misschien is een hosting vanaf 1 euro per maand wel iets voor jou, maar voor een webshop of een site met wat meer mogelijkheden, heb je daar eigenlijk niks aan.

Omdat het vinden van een goed hostingbedrijf erg frustrerend kan zijn, gaan we in dit blogartikel dieper in op een aantal vormen van hosting. Je bespaart hierdoor niet alleen uren op het internet, zoekend naar hostingpakketten, maar wordt ook wijzer van alle informatie. Dit zorgt er ook weer voor, dat je beter begrijpt waar je op moet letten bij het maken van jouw keuze.

Shared Hosting

De grootste kans om een hostingpakket vanaf 1 euro per maand aan te treffen, vind je bij Shared Hosting. Samen met heel veel andere gebruikers, ga jij de beschikbare capaciteit delen.
Wanneer één van jouw medegebruikers deze server meer gebruikt, zal er minder voor jou overblijven. Wat een erg grote rol speelt, is met hoeveel andere gebruikers je op één server zit, hoeveel bezoekers de websites trekken, hoe zwaar de websites zijn, hoeveel geheugen er beschikbaar is en hoeveel processoren er beschikbaar zijn.

Een goede webserver kost al snel honderden euro’s. Daar komt dan ook nog eens de kosten voor opslag, de koppeling naar het internet, huur van het datacentrum en het stroomverbruik bij kijken.

Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt, weet je dat er veel gebruikers op een server moeten zitten én kunnen zitten, wil deze rendabel zijn voor het hostingbedrijf.

Container Hosting

Container Hosting is eigenlijk de verbeterde versie van Shared Hosting.

Om de kosten voor de gebruikers laag te kunnen houden, wordt er nog steeds een vorm van delen toegepast. Iedereen krijgt dan wel een eigen afgeschermd schermdeel, waardoor andere gebruikers op dezelfde server er geen last van hebben. Afhankelijk van jouw keuze, krijg je dan resources toegewezen. Deze resources bestaan uit 1, 2, 3 of meer GB geheugen, 1, 2, 3 of meer CPU, en welke PHP versie je wil.

Container Hosting is de beste oplossing voor wie belang hecht aan prestaties, binnen een beheersbaar budget.

VPS Hosting

Dit is een vorm van hosting, waarbij je gebruik maakt van een virtuele server, welke je kan inzetten en gebruiken, zoals je zelf wil. Op deze server maak je je eigen pakketten, beheers je zelf de instellingen en verricht je ook zelf het onderhoud uit. Omdat jij de enige gebruiker bent, is een virtuele server vaak dan ook sneller dan de eerder genoemde servers.

Enige kennis van Linux en het goed zijn in het opzoeken van kennis op Google, zijn wel een pre, omdat je echt heel veel zelf moet doen. Als er dan iets fout gaat, moet je dit ook zelf (kunnen) oplossen. Hierbij is het erg belangrijk dat je in de gaten houdt, dat er een back-up is geplaatst op een tweede locatie.

Managed VPS Hosting

Wel de lusten, niet de lasten, zoals bij VPS Hosting. Bij Managed VPS Hosting, wordt het beheren van de VPS Hosting uit jouw handen genomen.

De VPS Server werkt zorgeloos voor jou. Bij het opstarten van een Managed VPS Server, zijn meestal wel opstartkosten aan gekoppeld. Dit komt, omdat er al snel een uur of drie wordt besteed aan de instellingen. Ook voor deze hosting is het erg belangrijk dat je goed let op het plaatsen van een back-up, op een tweede locatie!

Dedicated Server

Als laatste behandelen wij de Dedicated Server. Dit is een fysieke server, die alleen voor jouw diensten wordt ingezet. Een Dedicated Server is erg belangrijk, als je zeker wilt zijn dat niks impact heeft op de prestaties van jouw website.

Je bepaald zelf hoe zwaar de server is en met welke verbindingssnelheid deze is gekoppeld aan het internet. Deze vorm van hosting vergt wel de nodige investeringen. Je leaset of koopt de complete server. En ook dit is weer een reden om te kiezen voor Managed.

WordPress Hosting / Managed WordPress Hosting

Officieel bestaat er geen beschrijving van wat een WordPress Hosting nou eigenlijk inhoud en daarom kan iedere aanbieder er zijn eigen saus overheen gooien.

Kort gezegd zien we eigenlijk twee varianten:
– Een Hosting waarop een WordPress installatie goed kan draaien;
– Managed WordPress Hosting, waarbij de updates, thema’s, plug-ins en back-ups, ook verzorgd worden door het hostingbedrijf

SitiWeb en Hosting

Voordat je kiest voor een oplossing, vind jij het vast erg belangrijk dat er een snelle en klantvriendelijke support is. Laat dat nu één van onze sterkste punten zijn! SitiWeb helpt je graag bij alle vormen van hosting en kan je hiermee actief mee helpen.