Je wilt klanten een enkele reeks of meerdere nieuwsbrieven sturen na aankoop van een product via WooCommerce. Dit soort nieuwsbrief automatisering is handig bijvoorbeeld voor verkochte challenges, cursussen of wanneer je een klant gedurende een periode na aanschaf wilt informeren.

Velen gebruiken een externe dienst, maar binnen de WordPress ecologie kan je ook kiezen voor een plug-in die alles voor jou binnen WordPress zelf verwerkt. MailPoet 3 is de krachtige oplossing voor iedereen die met nieuwsbrieven werkt. Je installeert de MailPoet 3 plug-in, maak de keuze tussen verzending via MailPoet, een externe SMTP dienst of via de eigen hostingpartner. Kies je voor dat laatste, vraag dan wel welke beperkingen een hostingbedrijf toepast op de verzendaantallen. 

Dashboard > MailPoet > E-Mails

Kies hier voor “Nieuwe toevoegen” waarna onderstaand scherm verschijnt. Omdat we er voor kiezen om een reeks te koppelen aan een gekocht product, kiezen wij voor WooCommerce.

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-01

MailPoet geeft je gelijk de diverse opties die zij biedt in combinatie met WooCommerce.

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-02

We kiezen hier voor “Dit product reeds gekocht”.

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-03

We willen een automatisering starten die gekoppeld is aan ons voorbeeld product “Binnen 10 dagen afvallen, iedere dag 1 recept”. Dit worden dus 10 dagen lang berichten die wij opgebouwd binnen deze reeks. En omdat de klant vandaag koopt, willen wij dag 1 gelijk verzenden.

Vanaf dit moment werkt MailPoet zoals jij gewend bent. Je maakt aan de hand van je eigen ontwerp of van een vooraf uitgekozen ontwerp nu dag 1. Je volgt de gehele procedure voor het aanmaken van deze eerste mail.

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-04

Zodra dag 1 is gemaakt is het tijd voor dag 2

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-05

Op de laatste pagina. krijgen we weer de instellingen maar waar we eerder kozen voor onmiddellijk, gaan we nu met de dagen aan de gang.

blog-mailpoet-woocommerce-dripmails-06

Herhaal deze stappen zo vaak als nodig is. Zo bouwen wij een complete automatisering op die gestart wordt zodra een klant een bepaald product of dienst koopt.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem contact met ons op.