Silhouette Schoenen is al jaren een begrip in de regio Rotterdam. Op het hoogtepunt in de jaren 90 waren er maar liefst 6 fysieke winkels te vinden in de regio en nog enkele daarbuiten.
Op het eerste gezicht prachtig maar voor een klein familiebedrijf soms meer zorgen dan je op het eerste gezicht zou denken. Zes winkels betekende ook veel geregel met personeel, heel veel voorraad (want alle winkels moesten vol) en meer bezig zijn met managen dan met verkopen.

Hard kwam de financiële crisis van 2008 aan en Sandra, de tweede generatie van de familie die de winkel runde, had één doel: 1 locatie met de meeste hoge hakken per m². Haar gedachten: “zou een website misschien een idee zijn?”

Sandra’s afstudeerproject in 1997 (!) bestond uit het bouwen van een eerste website mét online verkoopmogelijkheid – toen nog betalen aan de deur via rembours of vooraf betalen middels een overschrijving – die door de docent niet als levensvatbaar werd beschouwd

De eerste jaren dus geen echt succes, de shop hing er een beetje bij, maar Sandra, die inmiddels Silhouette had overgenomen van haar ouders was er van overtuigd dat online de toekomst had. De oude website werd overboord gezet en een Rotterdams bureau ontwikkelde de eerste op WooCommerce gebaseerde webwinkel.

Hoewel deze webshop een forse stap vooruit was qua winkelervaring online, bleven de verkopen achter. De klik met dat bedrijf ontbrak. Communicatie verliep wat stroef. Wijzigingen werden maar moeilijk doorgevoerd.

Overstap naar SitiWeb

Op een gegeven moment kwam één van de SitiWeb medewerkers Sandra tegen in de winkel, een gesprek over de ontwikkelingen online resulteerde in 2017 tot een vertrek bij het Rotterdamse bureau en was het startpunt voor een samenwerking die nu al enige jaren duurt.

De WooCommerce shop werd in de tussentijd twee keer compleet verbouwd. Nieuwe technieken geïmplementeerd, een vernieuwd en toch vertrouwt aanvoelend logo gelanceerd, de collectie gestroomlijnd en vooral op SEO vlak werden forse stappen gemaakt.

Silhoeutte logo oudHet oude logo werd na 25 jaar vervangen.

Vandaag de dag laat de webshop steeds betere resultaten zien, het is de fysieke winkel voorbij gestreefd. Online is nu het belangrijkste verkoopkanaal geworden. Silhouette is een klant waar wij van SitiWeb trots op zijn. Goede samenwerking met heldere communicatie. Snel schakelen en altijd bezig met verbeteringen.