JetPack, My First Sony voor WordPress

Vrijwel iedere beginner, “beunhaas” of ZZP-er, welke denkt dat een WordPress-website bouwen zo gefikst is, gebruikt het: Jetpack. Maar waarom? Is het wel zo verstandig?

Jetpack is een bundel aan plugins waarmee de onwetende bouwer snel mee uit de voeten kan. Het bevat onderdelen voor het bijhouden van statistieken, maken van formulieren, opmaak site en nog vele andere toeters en bellen.

PLAY

Toch zijn wij er geen fan van. Jetpack is als een My First Sony. Voor de jongeren onder ons, dat was een apparaat waarin je een cassettebandje kon stoppen. Als je op PLAY drukte speelde deze de band af. Op STOP drukken spreekt voor zich, en je kon FAST FORWARD en BACK. De geluidskwaliteit was ronduit matig.

Opnemen, bandteller, volumeweergave en vele andere opties die je op een duurder apparaat tegen kwam, miste je gewoon op de My First Sony. En zo is het ook met JetPack. Het heeft van alles maar eigenlijk net niet. Je komt als je serieus een website wilt beheren te veel tools te kort.

Daarom kiezen de betere websitebouwers zoals wij bij SitiWeb beslist niet voor Jetpack. Ten eerste, alles wat je niet gebruikt wordt wel toegevoegd aan de site. Extra ballast dus. Maar nog belangrijker, er zijn veel betere gratis en betaalde plugins beschikbaar die het zelfde werk vele malen beter uitvoeren. Wordt vervolgd!

Word vervolgd: twee jaar later

Ruim twee jaar geleden schreven wij deze blog. En nog steeds staan wij hier compleet achter. Inmiddels zelfs met nog meer overtuiging. Waarom: JetPack synct heel veel gegevens met haar eigen servers. Daardoor zijn er ook gevolgen voor de komende AVG regeling. Je dient dus dit in je privicy meldingen te vermelden. En er is nog een bezwaar. Als je site fors is, dan kan dit syncen van gegevens er toe leiden dat je site compleet vast gaat lopen. Wij hebben dat bij 2 grotere klanten dus inmiddels gezien. Kijk maar eens wat JetPack allemaal synct. : https://jetpack.com/support/what-data-does-jetpack-sync

2016-02-07T09:41:49+00:00

Eén reactie

  1. Erik de Vries juni 30, 2017 at 12:10 pm - Reply

    Eens. Daar komt nog bij dat Jetpack een verbinding legt met een wordpress.com account, en voor verschillende functies contact legt met servers van WordPress. Dit gebeurt niet erg efficiënt; ik heb regelmatig gezien dat een website staat te wachten op een bestand dat moet worden geladen van wordpress.com servers. Ook ik heb mij in mijn beginjaren als WordPress bouwer ‘bezondigd’ aan het installeren van Jetpack, omdat het zo makkelijk is, al die functies. Not anymore 😉

Laat een reactie achter

Mededelingen

Als er een storing is houden we je hier op de hoogte. Alleen hebben wij zelden last van storingen dus zovaak hoef jij hier niet te kijken.

Mocht er toch een probleem zijn waar je onze hulp direct voor nodig hebt. Maak dan gebruik van de chatoptie.

Contact

  • Kikkerveen 236, 3205XG Spijkenisse
  • 0181 63 11 33
  • Info@sitiweb.nl