Je kent het vast wel. Je bestelt een product of dienst en bij het afrekenen staat “coupon code invoeren. En wat doen veel mensen dan? Ze gaan met Google op zoek naar een kortingscode. Die vinden ze dan vast wel, want er zijn enorm veel sites die beweren via hen een couponcode te vinden. Hoe vaak ben jij daarna niet teleurgesteld? Vast geregeld. Waarom? Dat leggen we uit in dit blog.

Je denkt vast dat dit soort websites je de echte code biedt voor een korting, maar dat is vaak niet waar. Zoek maar eens op SitiHost en je vindt dan de site van de afbeelding hierboven. En wat beloven zij:
misbruik coupon code aanbiedingen

We waren wel benieuwd, want we weten natuurlijk zelf heel goed welke acties er door ons zijn uitgezet. Tonen zij die?

Korting bij inschrijving nieuwsbrief

Uhm .. We hebben op SitiWeb dan wel een nieuwsbrief, maar op SitiHost (nog) niet. Dus hoe kan je dan gebruik maken van “speciale promoties en aanbiedingen”? Wij kunnen voorstellen dat gebruikers van dit soort sites teleurgesteld zijn. Maar besef goed, die externe sites hebben niets met ons te maken.

15% korting

misbruik coupon code 15procent

We geven best wel eens korting, soms ook 15%,  maar nooit via dit soort sites. Korting geven wij rechtstreeks of via bij ons bekende partners. Waarom geven we die 15% korting nooit via coupon code sites? We gaan het je uitleggen.

Dit soort sites willen maar één ding, dat is dat de zogenaamde aanbieder zich daadwerkelijk bij hen aanmeldt. Vanaf dat moment gaan zij wel de officiële acties weergeven. Hier zit echter een behoorlijke kanttekening aan gekoppeld. Zij berekenen vanaf dat moment iedere klik naar de deelnemer door. En dat kan door hun agressieve aanpak fors in de papieren lopen.

Deze coupon code sites maken misbruik van een bekend marketingeffect… De “woede” die bij klanten ontstaat omdat een code niet werkt. Klanten denken immers dat wij dit aanbieden. Daardoor kunnen klanten afhaken.

Nieuwe klanten kosten geld

We werven graag nieuwe klanten, werven van klanten brengen kosten met zich mee, Geld wat we er graag voor over hebben. Maar dan wel overzichtelijk voor onszelf. Wij promoten die dan via Google, Facebook, onze partners of andere via ons gekozen kanalen. Daarom zal je dus op dit soort sites geen aanbiedingen van ons aantreffen. Want deze vorm maakt haast dat wij gechanteerd worden om mee te doen. Daar gaan wij dus niet in mee.