Tunderbird mail voor iMac en Windows

< Alle onderwerpen

Tunderbird mail voor iMac en Windows

Voor je begint eerst de software downloaden: https://www.thunderbird.net/nl/

Let op. Om mail goed te laten werken is het belangrijk dat jouw domein goed is ingesteld. Vooral de SSL dient correct te zijn.
Deze dient ook toegepast te worden op de subdomeinen.
Zie artikel in onze kennisbank over SSL.

1. Open Mozilla Thunderbird. Kies voor de optie om een nieuw e-mail account in te stellen:

2. In het dialoogscherm wat nu opent laat je de balk met naam of bijnaam leeg en kies je links onderaan voor de optie:

Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken.

3. Er opent nu een venster met e-mailaccountset-up.

• “Uw naam” – De naam die getoond wordt aan anderen.
  • “E-mailadres” – Het e-mailadres dat dient ingesteld te worden.
  • “Wachtwoord”- Het bijbehorende wachtwoord.

Nadat je deze gegevens hebt ingevuld klik je op “Doorgaan”.

4. Thunderbird gaat nu op zoek naar de meest logische instellingen. En deels kloppen deze ook. Toch gaan we deze gevonden instellingen niet gebruiken. De reden is dat wij graag willen dat ook al het mailverkeer loopt via een beveiligde verbinding. Daarom moeten we kiezen voor “Handmatige configuratie”.

5. Nadat je op “Handmatige configuratie” hebt gedrukt verschijnt een veld waarin je de volgende gegevens aanpast; ┬áBij gebruikersnaam voer jij het complete mailadres in, dus ook met @jedomeinnaam.nl. Bij “Poort” kies je 993 voor SMTP en 465 voor SMTP.

6. Na opnieuw testen kan je klikken op “Gereed”.

Thunderbird is nu klaar voor gebruik. Veel plezier.

Vorige Outlook voor Android en iOS