SSL Certificaat maken

< Alle onderwerpen

SSL Certificaat maken met Let’s Encrypt

Met Let’s Encrypt voorzie jij jouw site van een SSL certificaat.  Deze zijn standaard inbegrepen bij onze pakketten. Het aanmaken gaat simpel.
Voor je een certificaat gaat aanmaken wel een paar kleine dingetjes.

• Via de browser moet de domeinnaam al bereikbaar zijn (als goed is zie je nu een melding dat jouw domein niet veilig is).
  • Let op dat je ook de subdomeinen voorziet van het certificaat.

Log via ons klantenpaneel in op het hostingpakket. Kies daar voor Direct Admin.
Je zal dan vanzelf worden omgeleid naar ons Direct Admin paneel.

Bij Accountmanager tref je de optie SSL-certificaten aan.

Na het aanklikken van deze optie kan je kiezen welk type SSL jij wilt toepassen op jouw domein.
Kies je voor Lets Encrypt?  Klik dan op de eerste optie “Gratis & automatische certificaat van Let’s Encrypt.
De volgende stap is het instellen van de sleutelgrootte op 4096-bit en het type op SHA256
Hierna is het een kwestie van “OPSLAAN”

Na “OPSLAAN” is het even geduld hebben. Je ziet in je scherm de melding dat zodra het gelukt is, je een melding krijgt in je message system. Afhankelijk van het aantal subdomeinen duurt dit proces circa 1-3 minuten.

Is de SSL toegewezen, zet dan een vinkje actief bij de optie om SSL te forceren met een redirect. Vergeet niet op opslaan te drukken.

Foutmelding?

Krijg je een foutmelding, dan is er vaak iets mis met je DNS instellingen, controleer deze instellingen en voer de procedure opnieuw uit.
En andere veel voorkomende reden is dat je te snel de SSL aanvraagt wanneer het een nieuw domein betreft. In dat geval, een uurtje geduld tot je nieuwe domeinnaam wereldwijd overal bekend is. Daarna bovenstaande procedure nogmaals uitvoeren.

Vorige Domein instellingen (domein beheer)
Volgende Subdomein Management (subdomein instellen)