Outlook mail voor Windows

< Alle onderwerpen

Outlook is er in diverse varianten. Deze uitleg is een leidraad.

Let op. Om mail goed te laten werken is het belangrijk dat jouw domein goed is ingesteld. Vooral de SSL dient correct te zijn.
Deze dient ook toegepast te worden op de subdomeinen.
Zie artikel in onze kennisbank over SSL.

1. Open Outlook. Kies linksboven op het tab “bestand”.
  2. Kies voor de optie accountinstellingen.
  3. Kies voor de optie “Nieuw”. Er opent een nieuw venster.
    Vul je e-mailadres in, klik “geavanceerde instellingen” aan en vink het vakje “ik wil mijn account handmatig instellen” aan.
    Klik vervolgens op verbinding maken.
  4. Outlook vraagt nu om een type account in te stellen. In jouw geval kun je kiezen uit POP en IMAP.
    Kort samengevat is het verschil tussen deze twee dat POP de emails importeert naar de client.
    De mails worden dus van de server afgehaald.
    Bij IMAP blijven de e-mails op de server zelf staan.
    Mocht je nog steeds twijfelen welke instelling je moet gebruiken, raden wij aan om IMAP te gebruiken.
  5. Outlook zal nu vragen om de serverinstellingen. Zoals eerder al is geschreven is het van belang dat de SSL goed is ingesteld. Problemen met aanmelden? Controleer dan eerst of het SSL certificaat juist is ingesteld.

Voor de inkomende server gebruik je mail.hierjouwdomeinnaam.nl waarbij je verbindt over poort 993 met SSL beveiliging.

Voor de uitgaande server gebruik je weer mail. hierjouwdomeinnaam.nl waarbij je verbindt over poort 587 met TLS beveiliging. Het vinkje “aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen” zetten we voor de uitgaande server aan.

6. Geef het gekozen wachtwoord op voor het e-mailaccount en klik op “verbinding maken”.

Outlook is nu klaar voor gebruik. Veel plezier.

Vorige Mail via webmail lezen
Volgende Outlook voor Android en iOS