Het aanmaken van een mailaccount vindt plaats via het Direct Admin controlpannel van je website. Standaard is het controlpanel te bereiken via http://domeneinnaam.nl:2222. Na het inloggen als Admin zie je het volgende scherm.

Direct Admin Controlpanel

Direct Admin Controlpanel

Ga naar “E-Mail Management” in het Direct Admin controlpanel en kies voor “E-Mail Accounts”

Direct Admin- Email account aanmaken

Create mail account

Kies “Create mail account” om een nieuw emailadres aan te maken.

Direct Admin Email account aanmaken gegevens

Kies een gebruikesnaam, voer een wachtwoord in of laat deze genereren door op de knop “Random” te drukken, in dat laatste geval zal de webserver zelf een wachtwoord genereren. Bepaal de “Email Qouta” (hoeveelheid schijfruimte) van de mailbox. Standaard staat deze op 50MB. In de meeste gevallen is het echter raadzaam om deze te vervangen door 0. Bij Send Limit bepaald u het maximaal te verzenden emailberichten per dag. Standaard staat deze op 100 per dag, 0 is onbeperkt. Dit raden wij echter niet aan. Mocht uw mailaccount om welke reden dan ook misbruikt worden kan dit leiden tot het verspreiden van SPAM in grote aantallen. Als alles goed is ingevuld kan het account aangemaakt worden door op “Create” te klikken.

Direct Admin email account aanmaken samenvatting

Na het klikken op “Create” wordt er op uw scherm een weergave gegeven van het aangemaakte account inclusief het wachtwoord. Dit zijn de gegevens die u nodig heeft om via uw mailprogramma, smartfoon of webmail uw mail te kunnen lezen en verzenden.